Wandelwol…

De geoefende wandelaar zal er minder mee te maken hebben, maar toch kun je ze zo maar ineens hebben… Blaren. Er hoeft maar iets niet goed te zitten in je schoen, of je kunt al een blaar op lopen. De sokken zitten niet goed, knellende schoenen, te kleine of te grote schoenen. Dan hebben we ook nog hamertenen, klauwtenen, jubeltenen, winterpenen. Allemaal nare ongemakken, en zeker voor degene die wil gaan wandelen.

Ik kan mijzelf toch ook wel bestempelen als een ervaren wandelaarster, al zullen er velen zijn die mij daarin voorbijstreven. Zij maken veel meer kilometers en lopen veel meer wandeltochten. Maar zelfs de meest ervaren wandelaar heeft dus wel eens een blaar.

wandelwol

Zo ken ik met mijn moeilijke voeten ook de nodige problemen, waarvoor ik meestal preventieve maatregelen neem voordat ik aan een lange wandeling begin. Een jaar of vier geleden begon ik een 4Daagse altijd met preventief afplakken van mijn voeten, maar ook dan nog kreeg ik wel eens een blaar. In het jaar 2016 liep ik de 4Daagse met mijn wandelmaatjes Diana & Silvia, een 4Daagse waar ik liever niet aan terug denk vanwege een vijftiental blaren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Diana & Silvia adviseerden mij toen al om vette watten te gaan gebruiken. Zij gebruikten het preventief rondom hun tenen, en drukplekken…. Ik ben dit ook gaan gebruiken en sindsdien heb ik nagenoeg geen last van blaren meer.

Op de vervelende plekken zoals bij mij een hamerteen, of een rare vouw onder mijn voet, doe ik nu vette watten. Ik stop het tussen mijn tenen of op drukplekken, en probeer dan mijn sok er over heen te krijgen. Soms moet je het in je sokken nog even kneden totdat het goed zit. Vooral in het begin voelt het een beetje raar, maar na een paar kilometer merk je er niets meer van. Nadeel van die watten….. het gaat vast zitten aan je sokken en je krijgt het er haast niet meer uit.

Maar nu ga ik Wandelwol gebruiken, wat ongeveer op dezelfde manier wordt gebruikt als vette watten. Bij Camino comfort… had ik al eens een proefzakje met Wandelwol mee gekregen om uit te proberen. En afgelopen zaterdag was er een door Camino Comfort georganiseerde Workshop Camino voetverzorging van de Dames van Wandelwol.

Omdat ik onderweg op de Camino mijn voeten extra wil verwennen, en alles er aan wil doen om problemen te voorkomen, heb ik deze workshop bezocht. Een van de dames van Wandelwol is pedicure en samen met Camino Comfort, hadden ze een mooi programma in elkaar gezet:

  • Mini-lezing WandelWol
  • Workshop WandelWol
  • Voetencheck
  • Wat te doen bij blaren

Wandelwol (1)

Hieronder een samenvatting wat Wandelwol nu eigenlijk is:

Wandelwolwat is dat nou? Nou iedereen weet wel wat schapen zijn. Schapen hebben een vacht en die vacht bestaat uit wol.

Maar wat is dan Wandelwol? De naam zegt al iets, Wandelwol. Wol dat je kan gebruiken om te wandelen?

Wandelwol bestaat uit 100% schapenwol. De wol is zacht en zit vol met wolvet (lanoline). Wolvet zit van nature al in schapenwol en is dus geen toegevoegde stof. Wandelwol is een leuk en vooral handig product.

Iedereen kent het wel, je gaat een dagje shoppen of een dagje wandelen en je komt thuis met een stel blaren op je voet. Hier is dus wat voor bedacht! In Wandelwol zit dus wolvet. Dit beschermt tegen blaren en allerlei andere voetproblemen. Toepassingen Het heeft daarbij ook een druk ontlastende en huid herstellende werking, waardoor de wol ook erg goed te gebruiken is bij beginnende blaren en om blaren te voorkomen.

download (2)

Het was een interessante workshop waarbij ik geleerd heb, hoe ik Wandelwol moet gaan gebruiken bij mijn voet problemen. Dus heb ik maar meteen een zakje van 40 gram Wandelwol gekocht, en die gaat mee op de Camino. Ik weet zeker dat ik er baat bij ga hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s