Pijnlijke knie…

Tijdens mijn twintig dagen durende wandeling over het ‘Marskramerpad, had ik behoorlijk veel last van een pijnlijke knie. Ik had er zoveel last van, dat bijna alle dagen van de twintig dagen die ik onderweg was, mijn dagelijks ritueel begon met een ontbijt en daarna een Ibuprofen. Deed ik dat niet dan verging ik van de pijn en kon ik niet wandelen.

Ook speelde in de nacht de knie een pijnlijke hoofdrol, ik was er niet blij mee. En ook in de nacht was er soms een pijnstiller nodig om mij een goede nachtrust te gunnen.

Natuurlijk is dit niet de manier dat snap ik ook wel. Ik ben dan ook op internet gaan zoeken hoeveel milligram je van deze roze snoepjes ongestraft kunt blijven slikken. Het was iets 1200 mg p/dag, en het advies luide om dat niet langer dan 14 dagen te doen. Ergens anders hadden ze het over 30 dagen… Ik zat er tussen in en voelde mij wat minder bezwaard om er mee door te gaan.

Het is wel frappant dat toen ik weer thuis was, ik geen ibuprofen meer heb hoeven te slikken, Is het dan over? Nee dat is zeker niet het geval, maar het is wel veel minder geworden. Ik heb nog een bezoek gebracht aan mijn huisarts, maar die heeft niets raars kunnen ontdekken.

Hij denkt toch dat het een overbelasting van het kniegewricht is. En omdat ik elke dag op pad ging met een 9 kg zware ‘backpack, zorgde dat voor een extra druk op mijn knie, en vandaar dus de pijn in mijn knie.

Ik heb nu twee weken rust gehouden, en ga weer proberen om het wandelen langzaam op te bouwen.

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ruud van Breda schreef:

  Het gaat gelukkig de goede kant op zonder belasting.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gelukkig wel Ruud. Kunnen we toch een keer wat afspreken, maar even geduld nog.

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Fijn dat het thuis wel beter gaat terwijl je daar best wel wat trappen loopt. Als je weer zo veel IBU moet slikken vraag dan om een maagbeschermer.
  Maar even wat anders … als je dus nu weer zou gaan lopen met bepakking is de kans dat het terugkomt dan groot? Of zou het dragen van een hele goeie brace dan helpen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat vraag ik mij dus ook af. Tilly loopt met een aangemeten brace, ik zal eens bij haar ten rade gaan.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Heel goed. Ik zag Tilly er mee lopen en dacht er daarom aan dat dit voor jou een oplossing zou kunnen zijn. Je hebt tenslotte nog camino’s te gaan.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dat is wel de bedoeling, en ik wil niemand vragen om mijn backpack te dragen, of gebruik maken van rugzak vervoer. En dan is een aangemeten brace een oplossing denk ik.

    Geliked door 1 persoon

   3. Neeltje schreef:

    IK ben benieuwd.

    Like

 3. schrijfsels schreef:

  Luisteren naar je lichaam is mijn raad 😉 Bewegen is heel goed, maar niet te veel met een knie die kennelijk zo overbelast is. We worden nu eenmaal iedere dag een dagje ouder en niet jonger …

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat laatste hoor ik liever niet😉 maar je hebt wel gelijk!

   Like

 4. Neeltje schreef:

  Bewegen is prima, maar wel luisteren naar het lijf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ga geen gekke dingen doen, en zeker niets forceren.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Goed zo!

    Like

 5. AnneMarie schreef:

  Rust is heel belangrijk maar ik weet ook nooit goed wanneer rust nu te veel wordt en de conditie achteruit gaat. Een slechte conditie kan op latere funest worden maar ja bij het ouder worden kan de boog natuurlijk ook weer niet altijd gespannen staan. Ik vind het maar een lastig dingetje. Rust roest ook nog eens tenslotte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is een lastige AnneMarie. Ook al heb ik nu een blessure, ik blijf toch mijn dingen doen maar dan wel een tandje minder. En tijdens je wandelingen regelmatig even pauzeren,, kan natuurlijk ook geen kwaad. Ik denk dat je alles met mate doet, je het niet slecht doet.
   Overigens… Heb je de 30 km gehaald. Ik zag dat ergens voorbij komen?

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Ja, ik heb het gehaald. Bovenverwachting goed zelfs. Het begon met een pijntje in mijn knie maar dat is er en gaat niet meer weg, versleten. Spieren moeten het gewricht helpen, opvangen en dat hebben ze gedaan. Was er blij mee te merken dat het nog lukt.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dat is mooi en een hele prestatie. 30 km is een flink afstand, en als de 4Daagse weer doorgang vind zal ik deze zeker doen. Maar met een gewone wandeling is voor mij 20 nu de max.

    Like

 6. Misschien is het een idee om een fysiotherapeut raad te plegen? Die weten meer over dit soort dingen dan huisartsen namelijk en kunnen vaak helpen met bijvoorbeeld ondersteunende oefeningen of adviseren bij de juiste brace. Houdt er overigens wel rekening mee dat een brace er ook voor kan zorgen dat je knie alleen maar zwakker wordt.
  Veel sterkte in ieder geval!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben voorafgaande aan mijn LAW Marskramerpad bij de Fysio geweest, en die kon net als bij de huisarts geen rare dingen ontdekken. Alleen het advies om te koelen als ik er onderweg last van zou hebben. Maar ik ga zeker nog te raden bij hem, als ik een brace overweeg. Bedankt voor het meedenken😊

   Geliked door 1 persoon

 7. Een aantal jaren geleden had mijn man dezelfde klachten als jij. Hij is gaan fietsen, ook thuis op de hometrainer om de knie in beweging te houden, maar onbelast. Hij heeft artrose in zijn knie, maar nu nog maar zelden last. Sterkte en beterschap.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Een hometrainer is misschien wel een goed idee, die staat hier toch niets te doen😊🤔

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s