Het zit erop…

De afgelopen week heb ik heel wat kilometers gemaakt. Enerzijds om de jaarlijkse Kerstpost rond te brengen, en anderzijds om mijn nieuwe zooltjes in mijn wandelschoenen uit te proberen.

Al maanden is Kitty haar kerstkaartjes aan het maken, en daar heeft zij een fijne hobby aan. En als die klaar zijn moet er nog heel wat geschreven worden…( maar dan heb ik altijd iets anders). Daarna kunnen ze weggebracht worden die ik in principe alleen maar in Oss rondbreng, maar dit jaar heb ik omdat ik ook naar de pedicure in Heesch moest, ze ook in dat gebied weg gebracht. En de rest gaat op de post.

In totaal met deze winterse koude 4x op pad en 43 kilometer gewandeld, je houd het niet voor mogelijk maar toch is het zo. Maar ik heb het geen moment koud gehad, en op de adressen waar ik ook nog eens aangebeld heb, stonden ze meteen klaar voor een koffie en wat lekkers erbij. Dus bij deze Bedankt Jullie !!

Zoals ik hierboven al schreef moest ik ook mijn nieuwe zooltjes uit proberen, die ik vorige week opgehaald had bij de podotherapeut. Meteen toen ik ze in mijn wandelschoenen deed had ik er al een goed gevoel bij, maar je weet het pas als je werkelijk aan de wandel gaat. En daar had ik nu mooi de gelegenheid voor, al zei de podotherapeut wel dat ik het kalm aan moest doen.

Tja… en dat past maar moeilijk in mijn straatje, maar ik zal toch moeten want die problemen met mijn achilles hiel komen door te snel en met grote passen wandelen. Zo vind ik het fijn om met wandelstokken te wandelen omdat dit mijn rug ontlast. Maar volgens de therapeute ga ik dan sneller wandelen en wordt mijn hiel extra belast.

Het kerstpost rondje heb ik daarom met beleid gelopen. De stokken liet ik thuis en heb rustig gewandeld, in zoverre dit met mijn lange benen mogelijk is. En het ging lekker, en de rondjes van om en nabij de 10 km gingen mij goed af. 2 februari moet ik op controle bij de podotherapeut, maar als het zo blijft aanvoelen ben ik dik tevreden.

Mijn streven om elk jaar 1000 km te wandelen is gelukt, en met deze 43 km erbij ben ik bijna de 1100 km gepasseerd. Maar ik heb nog 11 dagen in 2022 dus dat gaat nog zeker lukken

Ik ben er tevreden mee en bij leven en welzijn worden het er misschien volgend jaar wel meer. Maar dat is volgend jaar!!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Mooi zo’n advies van de podotherapeut … nu maar hopen dat je weer geen last van je rug gaat krijgen. 😉😉
  Succes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je😊 Er komen links en rechts steeds meer mankementjes, en wordt het pappen en nathouden. Woensdag ga ik weer zo’n Kerstkribkes wandeling doen, en ook dan wil ik mijn stokken niet gebruiken, maar ik neem ze wel mee.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    En je kunt het ook gewoon want dat heb je met de vierdaagse wel bewezen.

    Like

 2. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Rustig en met beleid wandelen🤣. Die goede raad kreeg ik ook en warempel 👍.
  Maar je bent snel geneigd om in je oude ritme door te gaan, dus…. wandelen met het koppie erbij😉😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   We gaan het zien Ria. Ik wil in april op pad en dan moet ik Top zijn, en met dat in mijn achterhoofd denk ik, dat ik mij wel kan beheersen. 😊

   Like

   1. Ria Van Den Heuvel schreef:

    Daar twijfel ik geen moment aan Rianne!!

    Geliked door 1 persoon

 3. Rikit schreef:

  Dat is ook weer zo🤔☺️

  Like

 4. Neeltje schreef:

  Goed bezig geweest met de postronde!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het zit er weer voor een jaar op!!😊😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s