Social media

on

Sinds mijn besluit vorig jaar mei om de Camino de Santiago te gaan lopen, maak ik veelvuldig gebruik van Social media om zo aan de benodigde informatie te komen. Je ontkomt er bijna niet aan, om het zonder te doen. Maar ook voor diegene die niet op Facebook, Instagram of Twitter zit, is er natuurlijk op internet genoeg te vinden over de Camino de Santiago, het is immers zeker op dit moment best wel een hot item. Er is sinds de opkomst van internet voor het grote publiek begin jaren negentig, op het world wide web, heel veel geschreven over het Pelgrimeren naar Santiago de Compostella.

auto-website-header-1

Ik surf heel wat af op internet voor de info waar ik naar op zoek ben, en moet eerlijk bekennen dat ik er verslaafd aan ben geraakt.

Maar in een gemaakte zelftest, en ik geloof dat ik hem naar waarheid heb ingevuld.. blijkt… dat ik mij geen zorgen hier over hoef te maken. Trouwens… maar liefst 90% van de Nederlandse bevolking surft dagelijks over het net, dus waar hebben wij het over.

social-media-2778056_640

Ik gebruik Whatsapp zoals zo velen met mij, voor het contact met familie en vrienden. En als ik straks onderweg ben, houd ik natuurlijk “mijn Lief” op de hoogte hoe het met mij gaat. Daarnaast heb ik al een Whatsapp groep aangemaakt “Camino de Santiago”. Hierin komen mijn contactpersonen die op de hoogte willen blijven van mijn dagelijkse vorderingen. Geen ellenlang verhaal maar een beknopt verslag met 1 of 2 foto’s hoe het voor mij deze dag vergaan is.

Van een peregrina heb ik gehoord, hoe zij haar Whatsapp verslagen in een fotoboek verwerkt heeft. Een idee wat ik in mijn oren geknoopt heb.

Ik ben al lange tijd lid van Facebook, en dan is het gewoon handig als je bent aangesloten bij een Camino groep. In mijn geval zijn er dat vier, en hier wordt dagelijks gepost en dat gaat van vragen over de uitrusting, de reis er naar toe, rugzakvervoer, herbergen, reserveren of wat dan ook. En ook de pelgrims die nu onderweg zijn, delen hier hun ervaringen.

De groepen waar ik lid van ben.

.

52983135_2506736682694316_7972156331618467840_n

Op het moment zijn een aantal Dames van Camino Comfort groep, via de Camino Francés onderweg naar Santiago de Compostella. Een mooie gelegenheid om hen te volgen, en hun ervaringen in mij op te nemen. Maar soms denk ik dan aan de Pelgrim van vroeger… Zij hadden geen social media of internet, en gingen zonder enige informatie op pad. Zij hadden nergens geen weet van wat er op hun pad kwam… Hoe fijn is dat wel niet denk ik dan…

zelfregie09-teveel

Ik krijg op het moment zoveel informatie binnen uit de groepen die ik volg, dat ik denk “wat moet ik daar nu mee” ……

Vers van de pers… Chaos in SJPdP… …hoe druk het op het moment wel niet is. Gisteren 538 pelgrims gestart in Saint Jean Pied de Port!!! ÉÉn ding weet ik zeker… Ik sta in augustus gewoon tien jaar te laat aan de start maar wat komt dat komt, ik kan er niets aan veranderen. Dus ga ik in aanloop naar mijn Camino maar eens wat minder proberen in te lezen, en ga dan straks gewoon op pad.

51435174_1122627131253459_9104909576041398272_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s