Zwijmelen op Zaterdag…(74) Madness

Het zijn er niet zo heel veel… maar in mijn leven heb ik wel wat verkeerde keuzes gemaakt. Ik ben er niet trots op… en zou willen dat ik sommige dingen terug kon draaien. Maar dat is verleden tijd en gebeurd is gebeurd..

Zo was er ook een verkeerde keus om muziek te gaan maken bij het Udense Panasch. Op papier en op Youtube zag het er allemaal veelbelovend uit, maar in werkelijkheid hoorde ik als rasechte Osse niet in dat Ujese Clubke thuis. Het voelde niet goed!! Niet alles was slecht, want ik was grotendeels tevreden over hun gekozen muziek repertoire. Het nummer ‘One Step Beyond’ van Madness was een van mijn favorieten en laat ik vandaag horen in Zwijmelen op Zaterdag.

Madness is een Britse band die ska met pop vermengt. Zijn succesperiode ligt in de jaren tachtig. Sinds 1979 heeft de band ruim 30 singles en 16 albums uitgebracht. De groep is nog steeds actief.

In dit nummer draait het toch wel om de tenorsax en daar had Panasch er genoeg van.

Want als Blaasorkest met vijf tenor en met vijf altsaxen klonk dit als een klok natuurlijk. En zo waren er meer mooie populaire nummers die ik graag met Panasch speelde. Ik kom daar in de toekomst van Zwijmelen op Zaterdag nog wel eens op terug.

Maar met alleen muziek maken kom je er niet in zo’n club. Ik ben toch wel een introvert persoontje, en als je je niet opgenomen voelt als mens gaat het niet goed komen. Na het muziek maken was ik dan ook snel weer naar huis. Een jaar of anderhalf heb ik het volgehouden en toen was het tijd om te gaan. Daar heb ik nooit spijt van gehad…

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Een gezond en gelukkig nieuwjaar toegewenst. Keuzes maken is lastig, achteraf weet je pas of het de juiste is geweest. Beter keuzes maken dan geen want niet kiezen kan net zo desastreus zijn als wel kiezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Zonder te kiezen zal je er nooit achter komen of het de juiste was. Ik weet het… maar het blijft lastig.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Wat een ritme … je begint vanzelf mee te swingen. Dat je dit met veel plezier speelde snap ik helemaal.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Met vier tenoren plus de tenorsax die de solo voor zijn rekening neemt klinkt dit als een klok. Tel daar bij op nog vijftien andere koperblazers en het swingt de pan uit. Geweldig!! Jammer dat er te veel kliekjes zijn in deze club, waar je als buitenstaander niet tussen komt.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Ja en dan is de lol er snel af.

    Like

   2. Rikit schreef:

    Ik laat een club niet snel in de steek, dat zit niet in mij. Ik heb het anderhalf jaar volgehouden terwijl ik het binnen een jaar eigenlijk al wist!!

    Like

 3. Neeltje schreef:

  Tja, als we alles van te voren wisten!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dan was/is het niet zo moeilijk!! Door schade en schande…. is het toch!

   Like

   1. Neeltje schreef:

    En je maakt keuzes op dat momenr met de beste bedoelingen. ‘Achteraf kijk je een koe in zijn kont’, zei mijn vader altijd. En zo is het.

    Like

   2. Rikit schreef:

    Met een van mijn keuzes ( die bovenaan staat om het terug te draaien) wist ik dat verkeerd was, en dacht ik alleen maar aan mijzelf. Dat doet pijn, en al is het uitgepraat… het blijft mij pijn doen😥

    Geliked door 1 persoon

   3. Neeltje schreef:

    Tijd om jezelf te vergeven?

    Like

   4. Rikit schreef:

    Je hebt gelijk. Ik schiet er niets mee op om mij zelf te blijven kwellen!!

    Geliked door 1 persoon

   5. Neeltje schreef:

    Goed plan!

    Geliked door 1 persoon

 4. Natasja Vd Ing schreef:

  Een thema waar ik vaak over nagedacht heb het afgelopen jaar: wat was het moment dat ik een verkeerde keuze maakte? En wat heb ik daarbij geleerd? Wat heeft het me gebracht.
  En… weinig dingen zo vervelend als geen aansluiting vinden bij een groep.
  Een mooie zwijmel. Ik hou wel van Madness!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Als tromboniste paste ik er perfect bij en was ik meer dan welkom, maar er zijn te veel familiekliekjes waar je als buitenstaander geen kans maakt. Zo belangrijk om nieuwe mensen (en de aanhang) in een club goed op te vangen.

   Like

 5. Als het je geen goed gevoel geeft, moet je niet willen forceren. Maar dat weet je niet meteen. Zo ben je toch alleen maar rijker geworden van je negatieve ervaring. Mooi herkenbaar verhaal!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het blijft moeilijk maar uiteindelijk leren wij er alleen maar van. De meeste verkeerde keuzes waarbij ik mijzelf of iemand teleurgesteld heb, zijn uitgepraat, en ben ik daar minder verdrietig over!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s