Zwijmelen op Zaterdag…(111) Pablo Alborán

Vandaag iets Spaans. In de jaren 70 en 80 werden wij verwend met nummers van Julio Iglesias. Hij werd één van de bekendste Spaanse zangers en scoorde in 1972 met zijn liedje ‘Un Canto A Galicia’ een grote Europese hit. Daarover later meer…

Want vandaag laat ik iets horen van Pablo Alborán die ik toevallig tegen kwam op zoek naar Spaanstalige muziek.

Biografie:

De vader van Alborán is een Spaanse architect en zijn moeder is van Franse nationaliteit, als dochter van Spaanse ouders, geboren en opgegroeid in Casablanca toen Marokko een Frans protectoraat was. Al van kinds af aan interesseert Pablo zich voor muziek en leert hij verschillende instrumenten bespelen, zoals gitaar en piano. Hij krijgt les van verschillende professionele zangers, waaronder een aantal flamencozangers. In zijn muziek is die invloed duidelijk te horen.

Vanaf 14 jaar begint hij alleen te zingen en plaatst zijn eigen liedjes op Myspace en Youtube. Zijn eerste YouTube-filmpje is meer dan 2 miljoen keer bekeken en dusdanig al een succes, maar zijn doorbraak komt met de single Solamente tú, dat in Spanje en Latijns-Amerika meer dan 70 miljoen keer beluisterd wordt. Hij wordt benaderd door producent Manuel Illán en begint met het maken van zijn eerste album, waarvan hij een aantal nummers al op Youtube plaatst voordat het album uitkomt. 

Mond tot mond reclame wordt op deze wijze zijn sterkste marketingtechniek. In 2010 komt zijn eerste single, Solamente tú voor het eerst uit, in digitale verkoop uit.


Pablo Alborán is bekend geworden door YouTube, maar trekt nu volle concertzalen. Hij heeft een heleboel mooie rustige Spaanse hits. Heerlijk om naar te luisteren als je gaat slapen of aan het uitrusten bent. Ik laat het met dit onderstaand album met zijn grootste hits, graag aan Jullie horen.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Natasja Vd Ing schreef:

  Mooie verschijning. Uiteraard nog nooit van gehoord.
  Eerste nummer geluisterd… hele album heb ik helaas nu geen tijd voor. Wie weet ooit…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Wie weet ooit… Zal wel nooit gebeuren. Geeft niet, het blijft een mooie verschijning😍

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s